Carl Hester’s EK-paard Liebling II overleden

Carl Hester’s EK-paard Liebling II overleden

Het voormalig Grand Prix-dressuurpaard Liebling II (Lorentin I x Königspark xx) is vorige week overleden. De donkerbruine Holsteiner had een imponerende staat van dienst en hielp, onder het zadel van Carl Hester, Groot-Brittannië aan teamzilver op de Europese kampioenschappen van 2009 in Windsor en de Wereldruiterspelen van 2010 in Kentucky. In 2011 debuteerde de ruin met Jonna Schelstraete en keerde in 2014 terug naar Hester om daar van zijn pension te genieten.

“Het is triest dat we vorige week Liebling, ook bekend als Lenny, vorige week kwijt zijn geraakt. Het is een eer mijn eerste medaille met hem te hebben gewonnen. Een geweldig karakter die met veel ruiters de wereld heeft rondgereisd”, aldus Hester.

Begin Grand Prix-carrière

Liebling II maakte zijn internationale Grand Prix-debuut in 2007 met de Britse Anna Louise Ross. Een jaar later nam Hester de teugels over, die de ruin voor het laatst de ring in reed op de Wereldruiterspelen in Kentucky. Eerder dat jaar verscheen hij nog enkele keren in de ring met Cheryl Meisner.

Pension bij Hester

Na zijn periode bij Carl Hester werd Liebling II nog door twee ruiters op Grand Prix-niveau uitgebracht, tot augustus 2012 door de Dominicaanse amazone Yvonne Losos de Muñiz en daarna door Schelstraete. In januari 2014 werd bekend gemaakt dat Liebling II voor zijn pensioen was teruggekeerd naar Groot-Brittannië.

Bron: Horses.nl

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.