Familie Schelstraete viert feest in Waregem

Familie Schelstraete viert feest in Waregem

Op de tweede dag van het CDI Waregem vierde de familie Schelstraete feest. Micky won met haar pony Jonkers Pieter de teamtest en Jonna werd opnieuw tweede in de Lichte Tour met Grand-Charmeur (v. Apache), die zijn internationale debuut maakte in België. De Inter I kwam in handen van Jorinde Verwimp met Kastar Hof ter Zeedycke (v. Game Boy), die ook al de Prix St.Georges won.

Met een percentage van 70.381% won Micky Schelstraete de teamtest voor de ponycombinaties. Met vooral een sterk galopgedeelte wist de amazone met Jonkers Pieter de jury te overtuigen. Het leverde een eerste, een derde en een vierde plaats op en de winst in de rubriek.

Walraven derde

Veel concurrentie kreeg Micky Schelstraete van Felicia Nissen. De Duitse amazone scoorde op FS Daddy’s Starlight 69.905%, slechts vijf punten achter Schelstraete. Maar ook Morgan Walraven met haar zesjarige pony Devill’s Kiss Naoni zat er dicht bij. Walraven werd op haar tweede internationale wedstrijd derde met 69,726% met twee eerste plaatsen en een tiende plaats bij de jury op B. Ze moest haar derde plek delen met de Duitse Michelle Heinsch.

Winst voor Verwimp

In de Inter I ging de zege naar Jorinde Verwimp met de Game Boy-zoon Kaster Hof ter Zeedycke. De Belgische was de dag ervoor ook al de sterkste in de PSG, alleen was het nu geen unanieme overwinning. Vier van de vijf juryleden zagen Verwimp als beste, één jurylid vond Jonna Schelstraete op Grand-Charmeur beter.

Schelstraete opnieuw tweede

Verwimp liet dure punten liggen bij het halthouden, maar scoorde hoog in onder andere de wisselseries. De Belgische kwam uit op een percentage van 72.353%. Jonna Schelstraete reed met de zevenjarige zoon van Apache een beter proef dan in de PSG en kreeg nu 70.441% met een eerste plaats bij de jury op C. De hoge punten werden in de drafappuyementen gehaald, maar ook het zig-zag appuyement in galop scoorde goed. Het achterwaarts en een foutje in de serie om de drie drukte het eindtotaal.

Van Baalen nu achtste

De Française Stephanie Brieussel werd derde op Evaristus SVU (v. Wonderboy) met 69.088%. Marlies van Baalen die in de PSG nog derde was met Go Legend (v. Totilas), moest nu genoegen nemen met een achtste plaats (67.059%).

Hindel wint Special

Emma Hindel won unaniem de Grand Prix Special op Romy del Sol (v. Romanov) met 68.979%. Agatha van der Lei was de enige Nederlandse in de rubriek. Met de Florencio-zoon VRBGroup’s Caron werd ze vijfde met 65.617%.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.