Jonna Schelstraete heeft Cupido weer terug van dochter Micky

Jonna Schelstraete heeft Cupido weer terug van dochter Micky

Afgelopen week maakte Jonna Schelstraete haar rentree in de Grand Prix met Cupido (v. Tuschinski). Dochter Micky Schelstraete had vorig jaar de teugels overgenomen van Cupido en van het Lichte Tour-paard van Jonna, Grand Charmeur, met oog op de junioren. Met Grand Charmeur is Micky inmiddels opgenomen in het A-kader bij de junioren en  Cupido is weer terug onder Jonna. Na een hc-start in Beuningen en een te frisse proef in De Mortel afgelopen vrijdag, was de proef in Velddriel zondag wel naar haar zin.

In de Grand Prix van Velddriel werd Jonna Schelstraete derde met 69,46%. Ze bleef hiermee nipt achter Remy Bastings die met twee paarden de hoogste plaatsen bezette met bijna 70% en ruim 70%.

“Ik had hem bijna een jaar niet gestart, omdat Micky hem ging rijden. In Beuningen had ik hem van de week HC gestart om te kijken hoe het ging en dat pakte eigenlijk heel goed uit. Vrijdag ben ik daarom in De Mortel gestart en daar was hij zó fris en heet. Hij was bijna niet te houden. Daardoor kregen we veel fouten, vooral in de dubbeltellers in galop. Ik wilde er vandaag vooral voor zorgen om wel weer een goede proef neer te zetten en dat lukte”, vertelt Schelstraete blij.

Precies goed

Over haar proef in Velddriel vertelt ze verder: “Hij liep heel fijn en was eigenlijk precies goed. Het was alleen nog niet foutloos. In de zig-zag in galop was één wissel niet zo mooi en in het aan passageren vanuit de stap gooide hij zand op tegen de kant waar hij erg van schrok en even aangaloppeerde. De laatste lijn was wel weer heel mooi. Hij mag nog iets opgerichter en iets meer aan elkaar, maar ik ben heel blij met hoe hij door de proef liep.”

Piaffe

“Ik merk wel dat hij het super leuk vindt om weer mee te gaan. Voor Micky was hij nog net iets te moeilijk nu. In al haar proeven paiffeerde hij wel een keer en dat mag natuurlijk niet. Cupido is echt een Grand Prix-paard. Grand Charmeur wordt niet snel heet en is veel stabieler voor Micky. Ik ga Cupido nu weer vaker starten, wat het is wel een paard dat veel mee moet om bij de les te blijven. Misschien starten we ook wel een keer internationaal. Dat lijkt me leuk”, blikt ze enthousiast naar de toekomst.

Bron: https://www.horses.nl/dressuur/dressuur-nationaal/jonna-schelstraete-heeft-cupido-weer-terug-van-dochter-micky/

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.