Jonna Schelstraete: ‘Het is een goede les geweest’

Jonna Schelstraete: ‘Het is een goede les geweest’

Het weekend is nog maar net begonnen maar kan nu al niet meer stuk voor Jonna Schelstraete. Op Geldrop Hippique won ze met Grand-Charmeur (v. Apache) donderdag de Prix St. Georges met 72,010% en vandaag was het duo ook in de Intermédiaire I de absolute uitschieter. In deze proef kwam de score uit op 73,725%.

“Het is beste een pittige proef maar deze ligt hem heel lekker”, vertelt Jonna Schelstraete die vandaag voor de derde keer de Intermédiaire I reed met Grand-Chameur. “En het was ook een voordeel dat hij de baan al gezien had.”

Waanzinnig van de grond

De fraaie proef werd onder andere beloond met negens voor de eerste pirouette, de serie om de drie en de serie om de twee. “Als je hem ziet wisselen, dat is echt niet normaal. Waanzinnig van de grond en recht”, jubelt de amazone die wel te maken kreeg met puntenverschil. Twee juryleden beloonden de proef met 76,765% en 74,412% terwijl het derde jurylid het 70% waard vond. “Dat was jammer en drukte de score, want het was écht een hele goede proef.”

Plotselinge sprong

“Er zat veel verschil tussen de proeven van gisteren en vandaag. Gisteren was Grand-Charmeur iets gespannen en hadden we nog een fout”, zegt Schelstraete die in de Prix St. Georges op de korte zijde te maken kreeg met een plotselinge sprong van haar Apache-zoon. “Na de uitgestrekte draf sprong hij over lichtstralen op de bodem. Alsof hij dat nog nooit gezien had. Maar vandaag stond hij er super aan. Ik heb niks te mopperen en ben super tevreden.”

Mooie voorbereiding

Het duo komt volgende week aan de start op CDI Le Mans en gebruikte Geldrop Hippique als voorbereiding. “Nu heeft Grand-Charmeur indoor weer een keer gezien en het is best een spannende baan hier in Geldrop. Hij heeft een hoop geleerd en het is een goede les geweest. Ik denk een hele mooie voorbereiding op Le Mans.”

Van Boxmeer volgt

Schelstraete en Grand-Charmeur waren de enige combinatie met een score boven de 70 procent en Sandy van Boxmeer zat met Earth Wind and Fire (v. Lord Loxley) dicht bij. Tussen de hoogste score (74.118% van de jury bij H) en de laagste score (65,441% van de jury bij M) zat dik acht procent juryverschil. Tezamen met de 69,706% van de jury bij M kwam de gemiddelde score uit op 69,755% wat de tweede plaats betekende.
Lotte Meulendijks en Welt Hill (v. Welt Hit) volgden met 68,873% op de derde plaats. Petra van Esch reed met Fifty Fifty (v. Florencio) de vierde score van 68,480% bijeen. Romy Bemelmans en Guapo y Jailoso vd Halderhoeve (v. Samba Hit II) werden bij hun debuut in de Intermédiaire I vijfde met 67,696%.

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.