MICKY SCHELSTRAETE WINT DEBUUT KNHS-GREENPOINT KOSTENDRUKKERS CUP

MICKY SCHELSTRAETE WINT DEBUUT KNHS-GREENPOINT KOSTENDRUKKERS CUP

In Oirschot is bij Manege het Vierspan de tweede wedstrijd van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup verreden. Bij de Young Riders was net als in de eerste wedstrijd Daphne van Peperstraten met haar bijzondere partner Greenpoint’s Cupido de beste. Bij de Junioren was er een mooie zege voor debutant Micky Schelstraete met Grand Charmeur.

Daphne van Peperstraten won met Greenpoint’s Cupido in haar junioren tijd alles wat er te winnen viel en lijkt dit nu ook bij de Young Riders voort te zetten. De eerste twee wedstrijden van de KNHS-Greenpoint Kostrendrukkers Cup die verreden zijn dit seizoen, heeft ze winnend afgesloten. In Oirschot scoorde Daphne 73.284%. Thalia Rockx werd met Verdi de la Fazenda tweede met ruim 72%. Kimberly Pap op Vloet Victory scoorden 68.824% en werd daarmee derde.

Micky Schelstraete is pas 14 jaar en rijdt ook nog volop mee bij de pony’s, maar wist haar eerste competitiewedstrijd bij de Junioren met 73.586% overtuigend te winnen. Zij werd gevolgd door Chiel van Bedaf, Sanne van der Pols en Thessa Gilbers. Ook deze drie combinaties wisten boven de 70% te scoren.

Nog geen keuze voor Micky
Na deze mooie zege vertelt Micky Schelstraete enthousiast over haar debuut met de pas achtjarige Grand Charmeur.
“Het was pas mijn derde wedstrijd met Grand Charmeur en voor het eerst dat ik in de competitie van start ging. Ik ben echt heel blij met hoe het ging. Hij liep fijn, alweer veel beter dan vorige week. Hij was er beter door en de oefeningen liepen ook goed, ik kreeg zelfs een negen voor mijn wissel.”

Kun je iets vertellen over Grand Charmeur?
“Grand Charmeur is door mijn moeder al in de Lichte Tour uitgebracht voordat ik hem ging rijden. Het is een heel lief paard dat altijd erg zijn best voor je doet en je nooit laat vallen.

Je was al heel succesvol bij de pony’s, hoe is het om nu bij de pony’s te rijden?
“Ik heb vorig jaar ook wel al bij de paarden gereden, maar het is zeker even wennen. Paarden bewegen veel groter en het is veel harder werken om een paard gesloten te houden. Maar het is een heel fijn paard en het gaat nu al veel beter dan aan het begin.”

Blijf je nog wel bij de pony’s rijden?
“Ik wil dit jaar vooral ervaring opdoen bij de junioren en ook nog pony rijden. Sco (alias voor toppony Elin’s Noncisdador”, red.), wordt 17 en dit is zijn laatste jaar in de sport. Ik wil dit jaar heel graag mooi met hem afsluiten voordat hij van zijn wedstrijdpensioen mag gaan genieten. Hoe het verder loopt en wat ik allemaal ga rijden dit jaar zien we wel, nu ga ik nog geen keuzes maken.”

Bij wie train je?
“Met Sco train ik bij Anky en bij Marlies van Baalen, met mijn andere pony’s train ik ook bij Marlies. Met Charmeur heb ik alleen nog bij Anky getraind. Bij beide trainers vind ik het super fijn om te rijden. Marlies traint veel meer proefgericht, Anky traint veel meer op de basis waardoor oefeningen rijden makkelijker wordt. De combinatie vind ik heel fijn, daardoor trainen we goed op de basis en goed proefgericht.”

KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup
Junioren
1. Micky Schelstraete (Gemonde) – Grand Charmeur, 73.586%
2. Chiel van Bedaf (Etten-Leur) – Floris, 72.273%
3. Sanne van der Pols (Abbenbroek) – Excellentie, 72.121%

Young Riders
1. Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge) – Greenpoint’s Cupido, 73.284%
2. Thalia Rockx (Essen) – Verdi de la Fazenda, 72.598%. 
3. Kimberly Pap (Nunspeet) – Vloet Victory, 68.824%

Source: https://www.knhs.nl/nieuws/2019/schelstraete-wint-debuut-knhs-greenpoint-kostendrukkers-cup/

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.