Rio Paralympisch paard Burberry Verkocht naar Italië

Di, 08/11/2020 – 09:07

Dressuur

Italië

Burburry, een Nederlands paard dat heeft deelgenomen aan de Paralympische spelen in RIO en recent is uitgebracht bij de Children is verkocht naar Italië.

Burberry is een 14-jarige Nederlandse warmbloedmerrie van Lord Loxley uit Punulda (v. Kelvin). Hij is gefokt door Bob Tenwolde.

Rio Paralympische medaillewinnaar

Aanvankelijk stond het paard bij de FEI vermeld als eigendom van Demi Vermeulen en vervolgens als eigendom van Gert en Patricia de Graaf in samenwerking met Vermeulen, maakte de bruine merrie haar internationale showdebuut onder de Nederlandse paralympiër Demi Vermeulen in RIO in 2016.

Demi en Burberry streden in Grade II en namen deel aan de CPEDI’s in Doha, Deauville, Mannheim en Roosendaal om geselecteerd te worden voor het Nederlandse paralympische team voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Daar wonnen ze teambrons en individueel zilver.

Children

Na Rio werd de 1,57 m staande merrie te koop aangeboden en kwam terecht bij Jonna Schelstraete van Schelstraete Horses. Het paard werd gereden door haar dochter Amber Schelstraete.

Het nieuwe duo maakte haar internationale showdebuut in de Children rubriek op de CDIO Compiegne 2018. Het paar reed consistent op dat niveau op CDI’s van 2018 tot 2020 in Le Mans, Joosland, Saumur, Exloo en Lier. Bij de Nederlandse Children kampioenschappen 2019 werden ze vierde. De felbegeerde Nederlandse teamplaats voor de Europese Children kampioenschappen werd niet behaald. Ze waren eerste reserve in 2019. Medio 2020 heeft Micky Schelstraete Burberry uitgebracht in Nederland op nationaal niveau bij de Junioren.

Verkocht naar Italië

Schelstraete Horses heeft de KWPN-merrie inmiddels verkocht aan de Italiaanse para amazone Erica Barozzi.

De Italiaanse maakte haar internationale showdebuut in 2013 met het voormalige CIC eventingpaard Tarco (v. Corrado-Fly x Ruby) op Grade III niveau. In 2018 nam ze de teugels over van de Argentijnse Patricio Guglialmelli Lynch op de Braziliaanse Lusitano Zizifly Interagro en verhuisde ze met hem naar Grade IV.

Foto © Astrid Appels

https://www.eurodressage.com/2020/08/11/rio-paralympic-horse-burberry-sold-italy

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.