Schelstraete zegeviert bij junioren

Schelstraete zegeviert bij junioren

In de landenproef voor pony’s moest Micky Schelstraete nog genoegen nemen met de derde plaats, maar bij de junioren slaagde de amazone er wel in de overwinning in de wacht te slepen. Met Grand-Charmeur (Apache x Cocktail), het voormalig Lichte Tour-paard van haar moeder Jonna, was de jonge amazone nationaal al succesvol, maar het nu ook bewezen internationaal in de top mee te draaien.

Met een percentage van 71,616% hield Schelstraete de Duitse Lucie-Anouk Baumgürtel en de Scolari-dochter Zinq Sweetheart FH een kleine halve procent achter zich. Het duo debuteerde afgelopen december internationaal bij de junioren. In 2017 won de Duitse amazone team- en individueel goud op de Europese kampioenschappen pony’s.

Nederlandse amazones

De Belgische amazone Katelijne Maes eiste de derde plaats op. Zij stuurde Ibou van de Kapelhoef (Lord Loxley I x Faveur) naar 69,596%. Nederlandse amazones Pem Verbeek en Thessa Gilbers eindigden respectievelijk op de tiende en elfde plaats.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.