Team EK dressuur pony’s bekend

Ermelo (KNHS) – Monique Peutz, bondscoach van de Nederlandse dressuurpony’s, heeft de selectie bekend gemaakt waarmee ze naar het EK pony’s in het Engelse Bishop Burton gaat. Het EK wordt verreden van 7 tot en met 12 augustus.

Onderstaande combinaties zijn geselecteerd voor het EK dressuur pony’s:

– Fleur Prinsen (Achterveld) – Next Black Magic

– Evi van Rooij (Den Dungen) – King Stayershof’s Jango

– Kiki Romney (Poortugaal) – Reedborder Amazing

– Micky Schelstraete (Gemonde) – Elin’s Noncisdador

Eerste reserve:

Thessa Gilbers (Varsseveld) – Baumann’s Despino

In de selectie van Monique Peutz heeft alleen Micky Schelstraete al eerder een EK gereden en ook haar pony Elin’s Noncidador heeft al ruime EK ervaring. Alle andere combinaties gaan hun debuut maken. Niet een heel ervaren team dus, wel een ploeg waar Peutz vertrouwen in heeft. “Het is een groep mentaal sterke ruiters, die het hele seizoen goed en constant gepresteerd heeft. Ze zijn allemaal op de juiste manier met de sport bezig en ik verwacht dat ze op het EK goed mee kunnen draaien. Ik had heel graag vijf combinaties meegenomen, reserve Thessa Gilbers zit echt heel dicht tegen de rest van de selectie aan, maar helaas kan dat niet.”

Voor de pony’s worden het EK dressuur, springen en eventing gelijktijdig gehouden. Bondscoaches Mans Buurman (eventing) en Edwin Hoogenraat (springen) maken hun selecties later bekend.

Kijk hier voor de website van het EK https://www.bishopburtonponyeuros2018.co.uk/programme

Niet voor publicatie:

Meer informatie:

KNHS Persvoorlichting, Charlotte Gunnink, E-mail: c.gunnink@knhs.nl  Tel: 0577 – 408 232 of 06 – 52756778.

Overzicht nationale kaders


KNHS Mediaguide

Hoofdsponsor KNHS: TeamNL Official Partner KNHS: PAVO Official supplier KNHS: HORKA

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.