Nederlanders maken de dienst uit in Le Mans

In het Franse Le Mans hebben de Nederlanders ontzettend goed gepresteerd op de laatste dag van het CDI. Zowel de jeugd als de senioren sleepten overwinningen in de wacht.

De eerste proef van vandaag was de CDIU25 en deze rubriek kwam op naam van Yoeki Bos en Vivaldi (v.Jazz). Bos won met overtuiging met een percentage van 68,590%. In de CDI2* was het Karen Nijvelt die met Elysias, eveneens een Jazz-nakomeling, de overwinning opeiste met een score van 74,275%. Jonna Schelstraete zat haar landgenote op de hielen en werd met Grand-Charmeur(v.Apache) tweede met 74,125%. Mark van Donk eindigde met Duppie(v.Dramatic) op een vijfde plaats.

Nederlandse Young Riders en Junioren

Bij de Young Riders was het beste resultaat voor Carlijn Vaessen met Fossbury. Vaessen behaalde een percentage van 72,167 en mocht hiermee als derde opstellen. Op de plaatsen vier en vijf eindigden Zoe Kuintjes met Primeval Brittsion (v.Sir Donnerhall) en Bo Oudhof met Colt Sollenburg (v.Vivaldi). Pem Verbeek was bij de Junioren het sterkst. De amazone kwam met Fernando Torres (v.Florencio) tot een percentage van 72,958 en haalde daarmee de overwinning binnen. Coco Soffers eindigde met Formidable (v.West Point) net buiten het podium op een vierde plaats.

Pony’s en Children

Bij de pony’s was het hele podium rood wit blauw gekleurd. Op de hoogste trede van het podium stond Micky Schelstraete met Elin’s Noncisdador. Een tweede plaats was er voor Lara van Nek en Baumann’s Despino. Het podium werd compleet gemaakt door Noa van Rijbroek met Cezanne de Luxe. Bij de Children was het Amber Schelstraete die de winst binnen haalde met Burberry. Een derde plaats was er voor Lynn Corst met Femme Fatale.

Bron: Horses.nl

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.