Jonna Schelstraete: ‘Je kan me voorlopig opvegen’

Jonna Schelstraete met Grand-Charmeur. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jonna Schelstraete won vanavond de kür op muziek in de klasse ZZ-Zwaar, die gold als tweede onderdeel van het KNHS Indoorkampioenschap in Ermelo. Ze reed haar Grand-Charmeur (v. Apache) naar een fraaie 73,167%. Dat opgeteld bij de score van 69% (derde plaats) uit de eerste proef, zorgde ervoor dat de combinatie gekroond werd tot kampioen.

Met goede resultaten in de selecties behoorden Jonna Schelstraete en haar zevenjarige Grand-Charmeur tot een van de kanshebbers op eremetaal. “Vandaag in Ermelo moest het nog maar gebeuren. Over de eerste proef had ik gemengde gevoelens. Het ging eigenlijk niet zo fijn en niet zoals we kunnen”, blikt de kersverse kampioene terug op haar eerste proef.

Heel hard genieten

In de kür behaalde het duo de hoogste score en nam daarmee sportief revanche. “Grand Charmeur voelde heel goed en ik heb geprobeerd om te knallen. Het was af en toe nog wel een beetje groen maar de draftour liep heel fijn. Alleen de serie om de drie ging tot twee keer toe de mist in. Maar de titel voelt geweldig en je kan mij voorlopig opvegen. We gaan hier heel hard van genieten!”

Alle tijd

Schelstraete heeft Grand Charmeur samen in bezit met Ad Valk en rijdt de ruin vanaf zijn vierde. “Grand Charmeur is een genot om op te rijden en hij is op dit moment echt m’n favoriet”, aldus de amazone die nog geen haast gaat maken met de overstap naar de Lichte Tour. “Hij is pas zeven en krijgt alle tijd. We hebben nog een heel traject te gaan.”

Bekijk hier de winnende kür van Jonna Schelstraete met Grand-Charmeur:

https://www.facebook.com/clipmyhorse.nederland/videos/1202725696529912/

Bron: Horses.nl

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.