72% voor Schelstraete en Grand-Charmeur bij LT-debuut

Jonna Schelstraete bracht Grand-Charmeur vandaag op de subtopwedstrijd in Liempde voor het eerst uit in de Prix St. Georges en schreef bij dit debuut direct de overwinning op haar naam. Vorig weekend won het duo nog de KNHS-Kampioenschappen in het ZZ-Zwaar met een gemiddeld resultaat van ruim 71%, vandaag bij het Lichte Tour-debuut kregen ze 72,13% van de juryleden.

“Deze wedstrijd was lekker dichtbij en ook nog op maandag”, vertelt Schelstraete na afloop over haar besluit om toch wat sneller dan dat ze vorige week van plan was in de Lichte Tour te gaan starten. “En met alle drukke weekenden op het moment met de KNHS-kampioenschappen, dacht ik nou ja waarom niet. Ik zou het leuk vinden om in mei naar Hagen te gaan en daarvoor moest ik natuurlijk wel eerst nog een internationale score halen.”

Makkelijke lijnen

“De proef ging heel goed en ik vind de lijnen in de Prix St. Georges fijner te rijden dan in het ZZ-Zwaar. De draf kwam er op het kampioenschap niet helemaal goed uit, maar nu ging dat weer veel beter”, aldus de amazone over het LT-debuut van Grand-Charmeur. “Je weet dat het thuis allemaal goed gaat, maar je moet dan toch even afwachten wat er in de proef gebeurt. Ik heb hem even aan de hand gestapt om de baan te verkennen en daarna ging het gewoon heel fijn. Hij is echt hartstikke stoer. ”

9 voor de stap

“Richting de A was hij een heel klein beetje kijkerig, want daar was de doorgang naar de losrijbaan. In de uitgestrekte stap kreeg ik daar een klein beetje spanning, waardoor hij iets minder door zijn lijf stapte dan dat hij kan. Maar voor de verzamelde stap kreeg ik zelfs een 9”, aldus een zeer tevreden Schelstraete.

Bron: Horses.nl

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.