A-kaderscore bij debuut Mickey Schelstraete en Wonderful Girl

A-kaderscore bij debuut Mickey Schelstraete en Wonderful Girl

Met scores in de 71 procent was de top vijf van de KNHS-Felix Hippisch Cup vandaag in Tolbert goed aan elkaar gewaagd. In die top vijf ook Micky Schelstraete die voor de eerste keer met Wonderful Girl (Wimbledon x Dancer Boy) in de ring verscheen. Dat debuut sloot het duo af met een A-kaderscore van 71,619% en derde plaats.

liep super fijn, ook met losrijden. Ze was super braaf en ik heb een hele fijne proef kunnen rijden. Helemaal zo voor de eerste keer.”

Opstappen en wegrijden

Schelstraete heeft Wonderful Girl, die grote internationale successen vierde onder Daphne van Peperstraten en vier jaar geleden verkocht werd aan Shanna Baars, nu zo’n twee maanden onder het zadel heeft met oog op verkoop. “Het was eigenlijk opstappen en wegrijden. Vooral in galop is Wondi heel fijn om te rijden, ook in de oefeningen.”

Ponytijd 2.0

In principe sloot Schelstraete haar ponytijd vorig jaar na het Europees kampioenschap in Polen af omdat haar Elin’s Noncisdador (v. Nostradamus) daarna met pensioen ging. Haar plan was om zich vervolgens volledig op de paarden te gaan richten. Maar de vijftienjarige amazone hield de deur op een kier, voor het geval er nog een pony op haar pad zou komen. Dat is nu het geval met Wonderful Girl. “Ik wil graag zo fijn mogelijk rijden en hoop de dingetjes die vandaag nog niet helemaal goed gingen per wedstrijd te kunnen verbeteren. En dan zien we wel waar we eindigen en wanneer Wondi verkocht wordt. Hopelijk kunnen we nog wat mooie wedstrijden rijden.”

 

Bron: horses.nl

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.