Subtop: Schelstraete wint: Nederlands kampioen marcheert door in PSG

Subtop: Schelstraete wint: Nederlands kampioen marcheert door in PSG

In Liempde kregen juryleden Van der Harst en Boomaars een aantal fijne proeven voor ogen. Vooral in de Lichte Tour werden er knappe scores gereden. Het hoogste resultaat was voor Jonna Schelstraete. Met haar Grand Charmeur, de Apache-nazaat waarmee zij een week eerder Nederlands kampioen in het ZZ-Zwaar werd, liet zij 72,13% noteren in hun debuut in de Prix st. Georges.

“Grand-Charmeur liep heel mooi door de draftour heen, al had hij iets spanning op de uitgang bij A”, steekt de Nederlands kampioene van wal. “In de galoptour hadden we een paar kleine foutjes en in de uitgestrekte stap had hij wat moeite om gelaten te stappen. Grand-Charmeur kan heel goed stappen, maar miste in deze proef wat de gelatenheid. Overall was het een goede proef en ik denk dat ik zonder deze foutjes een heel goed Lichte Tour-paard heb. Ik weet dat hij nog heel veel meer kan.”

Aanleg

De mogelijkheden van de Apache-zoon lijken in ieder geval groots. “Grand Charmeur piaffeert al aan. Al van jongs af aan toont hij veel aanleg voor de verzameling en daarin gaat hij heel mooi zitten. De wissels speelt hij mee. Als ik een rij vierers, drieërs en tweeërs kan, wil ik natuurlijk ook de eners proberen en dat ging meteen al makkelijk.”

Samen met dochter

De amazone licht toe niet heel ver vooruit te kijken, maar geeft wel aan dat zij van de zomer graag met haar dochter Micky weg wil naar internationale wedstrijden. “Ik ben ook nog in de race voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Dat ligt heel dicht op het EK voor pony’s, dus dat wordt goed plannen.” Welk kampioenschap heeft haar voorkeur als het niet te combineren valt? “Ik neig naar het pony-EK, maar voor mezelf vind ik het WK ook erg aanlokkelijk. Gelukkig duurt het nog even voordat het zomer is”, lacht de amazone.

 

Bron: De Hoefslag

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.