En dan rijdt je 13-jarige dochter zo weg op jouw Grand Prix-paard…

En dan rijdt je 13-jarige dochter zo weg op jouw Grand Prix-paard…

De appel valt niet ver van de boom: dat blijkt ook bij Grand Prix-amazone Jonna Schelstraete en haar dochter Micky. Micky heeft duidelijk het talent van haar moeder geërfd!

‘Voor de vierde keer op Cupido’

Jonna zette vorige week een filmpje op Facebook. Daarop is te zien hoe de pas dertienjarige Micky met de elfjarige Cupido (v. Tuschinski), het Grand Prix-paard van haar moeder, een reeks moeilijke oefeningen uit haar mouw schudt. Piaffe, passage, wissels om de pas: de grote Cupido doet het netjes voor zijn jonge amazone.

‘Pony’s zijn nog veel te leuk’

Jonna Schelstraete zegt lachend: ‘Ze zit er hier voor de vierde keer op, en is er bijna niet vanaf te krijgen! Heel af en toe mag ze eens met Cupido rijden. Maar pony’s zijn ook nog veel te leuk en ze is natuurlijk pas dertien geworden. Voorlopig ben ik mijn paard dus nog niet kwijt, hoop ik! Cupido laat zich makkelijk rijden, het is eigenlijk geen heel moeilijk paard. Hij is wel wakker, attent en kan wel een blije bui hebben. Maar dat heb je ook nodig voor de Grand Prix he?’

‘Super om dit met mijn dochters te doen!’

‘Micky is bloedfanatiek, al even erg als ikzelf. Vorig jaar heeft ze het EK Pony’s in Hongarije gereden. Daar werd ze met Elin’s Noncisdador veertiende, met 69,488%. Ze springt ook nog, met haar vorige pony in het Z en nu met een nieuwe in het M. Maar het liefste rijdt ze dressuur, het springen is meer voor de lol. Ook Amber,  onze middelste, wil heel graag internationaal gaan rijden als ze zo ver is, die rijdt nu Z1. Het is superleuk om samen met mijn dochters bezig te kunnen zijn met de paarden!’

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.