Jonna Schelstraete bovenaan met ‘blij ei’ Cupido

Jonna Schelstraete bovenaan met ‘blij ei’ Cupido

Op de Subtop wedstrijd in Berkel-Enschot gingen Jonna Schelstraete en de Tuschinski-zoon Cupido er met het oranje lint vandoor. De combinatie wist in de zwaarste klasse de concurrentie ruim voor te blijven met een totaalscore van 68,65%.

Tweede GP voor Schelstraete en Cupido

Het was pas de tweede Grand Prix-wedstrijd van het duo, maar voor het gevoel ging het al een stuk beter dan de vorige keer. ‘De eerste keer was ik een beetje gespannen, het was alweer lang geleden dat ik een Grand Prix-proef had gereden. Ik wist toen niet wat ik kon verwachten, gezien we daarvoor ook geen oefenwedstrijd hebben gereden,’ legt Schelstraete uit. ‘Gisteren was ik weer super relaxt en heb ik lekker kunnen rijden.’

‘Ik heb ervoor gekozen om wat langer los te rijden. Cupido maakt er altijd een beetje zijn eigen showtje van op het begin… Dan is hij nog fris en piept ‘ie,’ lacht de amazone. ‘Hoewel ik zo’n drie kwartier heb losgereden merkte ik toen ik de ring binnenreed dat hij nog niet helemaal bij mij was.’

Blij ei

Volgens de amazone ging de draftour erg goed, maar slopen de foutjes er tijdens de galoponderdelen in. ‘Mijn drafappuyementen waren heel mooi en de piaffe-passage ging goed. Vorige keer was de piaffe nog te voorwaarts, dus ik heb ervoor gezorgd dat deze gisteren goed op de plek was,’ vertelt Schelstraete. ‘De series om de twee gingen ook nog goed, daar kreeg ik achter voor. Toen kwam de zigzag… Ik zag de hulp maar echt dacht volgens mij echt ‘Doei!’, hierdoor ontstonden er twee grote fouten. Daarna kwamen gelijk mijn eners. Doordat hij nog niet helemaal bij de les was, ging de vierde of vijfde wissel niet helemaal lekker. Dat zijn toch drie flinke fouten en dat is zonde, anders hadden we zeker die 70% aangetikt.’

‘Over het algemeen ben ik heel tevreden met Cupido, het is zo’n blij ei…’ lacht ze. ‘Ik heb nog geen planning gemaakt, misschien dat ik in december weer eens met hem start. Als alles volgend jaar goed gaat, wil ik samen met mijn dochter internationaal rijden. Dat zou wel heel leuk zijn!’

Zware Tour

Op de tweede plaats eindigde Janneke Van Riet en Ziroco (v. San Remo). De combinatie kwam uit op een score van precies 66%. Met die score bleven ze Britt Van de Wouw en de Santano-nazaat Icci’s Cerise iets meer dan een procent voor.

Lichte Tour

In de Lichte Tour eindigde Ilse van Cranebroek en de Ampère-zoon Emerald S bovenaan. De combinatie is al langer zeer goede zaken in deze klasse en wist al eerder dit succesvolle seizoen een ticket te bemachtigen voor Jumping Amsterdam. Gisteren kon er een score van 73,16% genoteerd worden, waarmee ze de enige was die boven de 70% wist te scoren en de concurrentie dus ver voor bleef.

Danielle Houtvast kwam met de Entertainer (v. Jazz) wel dicht in de buurt van die ’70-grens’. De combinatie wist 69,47% te scoren en werd daarmee tweede. Derde eindigde Sandy van Boxmeer-Westerhuis in het zadel van de Lord Loxley-nazaat Earth Wind and Fire, met 67,43%.

ZZ-Zwaar/Young Riders

Het ZZ-Zwaar werd in handicap met de Young Riders gereden. In beide proeven wist Carlijn Huberts met de KWPN-goedgekeurde hengst Cupido (v. Daddy Cool) de oranje linten te innen. De nog jonge combinatie hield de concurrentie met 69,87% en 69,14% makkelijk voor.

In de eerste proef eindigde Young Rider Meike Kroot op een tweede plaats met Vince (v. OO Seven), die hiervoor lange tijd uitgebracht werd door José van Haaren. De combinatie scoorde 64,74%. In de tweede proef was er een vijfde plaats en 63,42% voor het jonge duo.

Wenda Welten en de Wynton-nakomeling Firefly werden in de eerste proef derde met 62,79%. In de tweede proef wisten ze zich flink te verbeteren en eindigden ze op een tweede plaats met 67,64%.

Bron: Hoefslag
Foto: DigiShots

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.