Jonna wint sterke ZZ-zwaar rubriek met Iristo

Jonna wint sterke ZZ-zwaar rubriek met Iristo

Zaterdag 7 maart jl. heeft Jonna met Iristo knap de ZZ-zwaar weten te winnen in Uden met 71,07%. Het was een sterk deelnemersveld waar zij onder andere Theo Hanzon en Dominique Fillion achter zich liet. Er verscheen nog een leuk artikeltje op Horses.nl door Ellen Liem (zie hieronder).

Jonna Schelstraete is goed op dreef met SD Iristo (Apache x Houston). Het duo won afgelopen januari het debuut in het ZZ-Zwaar, vorige maand herhaalden ze dat kunstje en vandaag op de Subtopwedstrijd in Uden was het opnieuw raak. Naast de derde overwinning op rij betekent de fraaie score van 71,07% een dik nieuw persoonlijk record voor Schelstraete en de zevenjarige Apache-zoon.

“Bij onze eerste twee wedstrijden ging er best nog wel wat mis. Zo waren de pirouettes nog niet zo mooi en ik moest nog behoorlijk wat sturen. Het wordt nu meer bevestigd en Iristo gaat steeds makkelijker door de proef. Ik merk nu dat er steeds een beetje meer routine inkomt.”

Kleine slingertjes

Schelstraete reed Iristo een paar keer in het Z2 en nu dus voor de derde keer in het ZZ-Zwaar. “Het is nog groen maar super leuk dat het steeds wat beter wordt. En er zit nog wel rek in want we hadden hier en daar nog wel wat kleine slingertjes. Daar kunnen we nog winst uithalen.”

Stuk pittiger

De amazone had vandaag niet verwacht haar derde overwinning op rij te kunnen behalen. “De deelnemerslijst was vandaag echt wel een stuk pittiger en eigenlijk had ik verwacht dat Theo Hanzon en Dominique Filion me wel voorbij zouden gaan. Maar wel heel leuk natuurlijk”, zegt Schelstraete lachend die nu ook haar eerste score voor deelname aan het NK Dressuur behaald heeft. Daarvoor zijn in de periode vanaf 1 maart tot en met 18 mei twee scores van minimaal 68% vereist.

NK even geleden

“Daar had ik eigenlijk niet bij stilgestaan en ik was van plan met Iristo over te gaan naar de Lichte Tour. Maar vind het wel leuk om weer een keer NK te rijden. Dat was voor mij best even geleden. En voor Iristo geeft het ZZ-Zwaar wat minder druk dan de Lichte Tour. Hij is nog jong zat. We moeten natuurlijk die tweede score nog rijden maar ik denk dat we het zo maar gaan doen. Normaal denk ik voor mezelf niet zover vooruit maar voor de kinderen is het NK een observatiewedstrijd. Dan komt het wel goed uit om zelf ook in Ermelo mee te rijden.”

 

 

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.