Kampioenshengst Mithril als ruin naar Marten Luiten

Kampioenshengst Mithril als ruin naar Marten Luiten

De beloftevolle NRPS-hengst Schierensees Mithrill is gecastreerd, laat Luc Schelstraete weten. A-kaderlid bij de ponyruiters Marten Luiten gaat hem rijden.

‘De pony blijft wel ons eigendom’, vertelt Schelstraete. ‘Marten heeft de pony geprobeerd; hij zag hem helemaal zitten! Mithrill heeft ongelooflijk veel kwaliteit en hij past goed bij (de leeftijd) van Marten. De pony is pas vier jaar maar al heel machtig voor zijn leeftijd. Hij behaalde onder Micky (dochter van Luc en Jonna, red.) het Divoza kampioenschap in De Mortel en bij de Aggreko Cup in Zoelen een eerste plaats. Marten Luiten is nu in Roosendaal voor het CDIP maar daarna gaat Mithrill naar hem.’

Publiekslieveling

In november 2014 kocht de familie Schelstraete Schierensees Mithril (Schierensees Marillion x Pilgrim’s Red), een Duits fokproduct met Welsh-, rijpaard- en Arabisch bloed, op de Ponyforum veiling in Duitsland. De hengst werd begin vorig jaar gepresenteerd op de NRPS hengstenkeuring, waar hij publiekslieveling was met zijn uitstraling en sterke bewegingen. Het verrichtingsonderzoek heeft hij niet afgelegd. (MRB)

Bron: Hoefslag

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.