Micky Schelstraete beste Nederlandse ponyamazone in Aken

Micky Schelstraete beste Nederlandse ponyamazone in Aken

De kür op muziek was vandaag het laatste onderdeel op het Aachen Dressage Youngsters, het internationale concours in Aken voor de jeugd. Bij de pony’s was Micky Schelstraete opnieuw de beste Nederlandse. Met de mooie schimmelhengst Elin’s Noncisdador (v. Nostradamus) werd de dertienjarige Schelstraete vijfde met 73.50%. Ook de junioren hadden vandaag hun finale kür, hierin werden Aimee Meddens en Feline Bakker tiende en twaalfde.

Voor Micky Schelstraete verliep de kür foutloos met Elin’s Noncisdador. Hoogtepunten waren onder meer de eenvoudige wissels en de galopversterking. Toch waren de juryleden verdeeld in hun oordeel. Adriaan Hamoen zette Schelstraete op de derde plaats (75.25%), de juryleden Lehrmann (73.25%) en Van Daele (72.00%) zette haar op de zesde en zevende plaats.

In de prijsuitreiking werd Micky Schelstraete vooraf gegaan door drie Duitse amazones en één ruiter. Johanna Kullmann won met Champ of Class (v. FS Champion de Luxe) met 78.708%. Kullmann debuteerde met de geroutineerde valkkleurige pony die vroeger medailles haalde onder Sanne Vos en Lisanne Zoutendijk.

Moritz Treffinger reed zijn Top Queen H naar de tweede plek met 77.375%. Laura-Franziska Riegel werd derde op Cindarella M WE.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Door: 

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.