Micky Schelstraete wint tweede wedstrijd KNHS-Felix Juristen Cup

Micky Schelstraete wint tweede wedstrijd KNHS-Felix Juristen Cup

In de tweede wedstrijd van de KNHS-Felix Juristen Cup was Micky Schelstraete met haar ervaren Elin’s Noncisador de beste. ‘In draf mocht de pony er nog iets meer voor blijven, maar hij liep fijn door zijn lijf en de galoptour was heel sterk,’ vertelt jurylid Adriaan Hamoen na afloop.

In totaal worden zes wedstrijden verreden; de finale van de dressuurcompetitie voor ponycombinaties is op 16 juni in Roosendaal.

Veel potentie

Hamoen is enthousiast over de combinaties die in de ring kwamen. ‘Ik heb echt een heel koppel goede pony’s gezien. Natuurlijk zijn ze nog niet allemaal helemaal klaar, maar ik heb bij pony’s en ruiters veel potentie gezien. Winnares Micky Schelstraete reed een hele mooie constante proef. De eenvoudige wissels toont ze echt voor een acht.’

Ook Shanna Baars, die vandaag tweede werd, heeft in Don Camillo Du Bois een ervaren pony onder het zadel. ‘Ook hier was de pony in draf eigenlijk net iets te rond, maar was de galoptour sterk. De pony ging heel mooi en gezet door de baan.’

Op de derde plaats eindigde Sanne van der Pols met TC Orchid’s Syria, de combinatie die eind december de eerste wedstrijd uit de serie won.

Uitslag KNHS-Felix Juristen Cup Vorden:
1. Micky Schelstraete – Elin’s Noncisador, 71.62%
2. Shanna Baars– Don Camillo Du Bois, 71.50%
3. Sanne van der Pols – TC Orchid’s Syria, 70.43%

 

Bron: De hoefslag

Foto: DigiShots

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.