Team Challenge: ‘Zulke dikke punten geven goed gevoel voor rest van seizoen’

Team Challenge: ‘Zulke dikke punten geven goed gevoel voor rest van seizoen’

De zaterdagochtend op Jumping Amsterdam trapte af met de Hoefslag Team Challenge, waarin drie jeugdteams het tegen elkaar opnamen in de kür op muziek. Ieder team bestond uit een ponyruiter, een Junior en een Young Rider. Met drie ijzersterke proeven wonnen Micky Schelstraete met Elin’s Noncisdador, Thalia Rockx met Golden Dancer de la Fazenda en Febe van Zwambagt met FS Las Vegas. Het trio wist de concurrentie maar net voor te blijven met 0,042 punten.

Super met ‘Sco’

De jongste van het stel, Micky, kwam als eerste aan de start en zette meteen de toon met een percentage van 73,542 procent. ‘Ja het ging heel goed, ik ben super blij met ‘Sco’,’ reageert de amazone enthousiast. ‘We hadden een foutje. Hij viel uit galop in draf voor een eenvoudige wissel, maar voor de rest ging het top. Hij was heel braaf en ontspannen. Ik was gisteravond en vanochtend vroeg nog wel zenuwachtig. Gelukkig was dat eenmaal in de ring helemaal over.’

Golden Dancer de la Fazenda: Topper in de dop

Ook Thalia Rockx was erg te spreken over haar jonge topper in de dop. De combinatie reed 73,458 procent bij elkaar. ‘Hij is pas zeven en heeft nog weinig ervaring op de wedstrijden, laat staan in entourages zoals deze. Hij gedroeg zich super, dus ik was heel tevreden. Het is sowieso gaaf om hier te mogen rijden.’

Dikke punten voor Van Zwambagt

‘Ja dat vind ik ook echt’,haakt Febe in. Zij kwam als laatste in de baan en aan haar de taak de zege binnen slepen. Iets boven de 74 procent was genoeg, ze scoorde 74,500 procent. Missie geslaagd dus. ‘De proef ging heel fijn en zulke dikke punten geven ook echt een goed gevoel voor de rest van het seizoen. Ik was na de zomer niet meer gestart bij de Young Riders. Ondanks dat deze wedstrijd vooral voor de leuk is, geeft het stiekem toch een kleine tussenstand. Ik kan me verheugen op de komende wedstrijden.’ Alle drie de dames hebben onder andere het indoor NK in het vooruitzicht, waar ze nu met volste vertrouwen naar toe kunnen.

Foto: Thalia Rockx, Micky Schelstraete, Febe van Zwambagt Jumping Amsterdam 2017 © DigiShots

Bron: De hoefslag

get in touch

contact us

Are you interested in our horses and would like to get in touch with us? Please leave your e-mail address and we will contact you.